Assalamu'alaikum,
I am away from the tower for a few weeks (or maybe month/s). Ada
major commitments yang perlu diselesaikan.
So, will not be able to blog for quite some time. Entri-entri sepanjang tempoh ini adalah
scheduled and auto published.
Insya-Allah,
we'll catch up later. Bila-bila sempat, saya akan singgah blog, jejak kasih dengan kalian.
Till then, take care.
In case you need to reach me, kindly drop a note at faidamf[at]gmail.com. ~Farrah, 3 September 2016
-----------------------------------
[Scheduled Post]
Baru-baru ni, dapat banyak buah rambutan. Sampai tak termakan. Dek kerana selalu jamu mata tengok sana-sini orang pos tentang jeruk rambutan asam boi ini, tiba-tiba pula tekak rasa teringin nak buat. Ada banyak version resepi jeruk rambutan. Ada yang kena masak, tambah gula tambah garam tetapi saya buat yang paling mudah.
Bahan-bahan yang diperlukan:
- Rambutan (dikopek kulit)
- Hirisan cili api
- Asam boi biji (boleh guna sama ada asam boi yang putih atau merah)
- Perahan jus limau nipis/limau kasturi secukupnya